Creëren

Home > Blog > Creëren
Creëren

Niks positiefs is snel gecreeerd. Alles wat positief is, is waardevol.

Waarde is afhankelijk van de energie, de aandacht, die er in gestoken wordt. Hoeveel energie ergens ingestoken wordt, hoeveel aandacht het krijgt om te evolueren. Je kunt niet zomaar een bedrijf in elkaar zetten door veel geld te investeren, de juiste mensen in te huren en een plan op te zetten.

Je zult van de grond af aan voor ieder stapje en stukje moeten knokken zodat je goed doordrenkt bent van de waarde van de basis die je legt. Die basis is wat je gebruikt om op verder te bouwen.

Je kunt nog zo’n goeie campagne opzetten, hetzij voor een politicus, hetzij voor een product of een dienst, als hetgeen of diegene zelf niet een waardevolle diepgang heeft, kan het nooit iets positiefs zijn.

Je kunt nog zo’n goed product hebben, als de basis van het bedrijf er omheen niet gebouwd is op de juiste intentie vanuit het hart zal het nooit de juiste diepgang hebben. Want juist die diepgang trekt mensen met diezelfde diepgang aan. Als je bedrijf alleen maar uit is op winst, zonder enige intentie de klant iets waardevols te brengen, zul je alleen de verkeerde mensen kunnen vasthouden, hoe goed je product ook is.

Je product spreekt mensen aan maar je geldzucht kan ze afschrikken. Je kunt nog zo veel willen, nog zo veel goed willen doen, als je product geen goede basis is, zaag je geen planken van je hout, maar houtsnippers.

Een bedrijf opbouwen lijkt een bodemloze put, tenzij je weet waar de energie blijft hangen, waar die energie een investering is. Door op die manier te werken naar hetgeen jij zelf wilt, een positieve visie, zul je positieve energie gebruiken. Positieve energie is creerende energie. Die creerende energie zorgt voor iets blijvends.

Geld is een manier om brood te kunnen kopen zonder het te hoeven ruilen voor een kip, een geit, een schilderij of een nieuwe wastafel. Geld is een middel, een tussenstation om energie uit te wisselen. Een manier om nu werk te verrichten en de vruchten er van op te slaan voor wanneer je ze nodig hebt. Geld maakt ons leven een enorm stuk gemakkelijker.

Maar datzelfde geld kan nooit de werkelijke reden zijn als je werkelijk positief iets wilt opbouwen. Zodra je begint aan geld willen verdienen, zal dat altijd de grootste diepgang blijven die zult kunnen bereiken. Alleen geld willen verdienen zorgt er voor dat je altijd uit bent op het geld van de klant. Dat wordt je limiet in diepgang.

Als je doel is de klant de mogelijkheid te geven om aan de eigen gezondheid te willen werken, is dat een veel dieper gaand doel. Denk maar eens aan hoe ver geld gaat; pin of contant, creditcard of bankpas, euros of dollars, veel dieper gaat het niet. Hoe ver gaat de gezondheid? Dat is bijna oneindig. Kijk maar naar hoe enorm complex het lichaam in elkaar zit, zoveel diepgang zit er in gezondheid.

Wat is gezondheid werkelijk? Gezondheid is je lichaam, je staat van geest en je emotionele toestand. Hoe waardevol het werkelijk is, weet bijna geen mens. Maar ieder mens heeft de ervaring hoe belangrijk een been is, heb er maar eens last van, of breek je been maar eens en opeens weet je hoeveel je je been gebruikt. Heb je wel eens last gehad van je duim? Dat is een belangrijk item in ons leven.

Iedereen heeft wel ervaring met het missen van een deel van ons lichaam. Hoe belangrijk het functioneren ervan voor ons is, want we hebben allemaal wel eens ergens last van gehad en het (tijdelijk) moeten missen.

En dan nog is het slechts dat ene kleine onderdeel van dat enorme geheel dat wij gezondheid noemen. Daar komt ook nog trauma bij en mentale problemen.

Nu je een iets scherper en verser beeld hebt van gezondheid, hoeveel waarde heeft het dan om een ander een goede gezondheid toe te wensen? Hoeveel dieper gaat je onderneming dan?

Hoeveel mensen die ziek zijn zouden hun hele hebben en houden geven voor een gezonde nier, een gezonde long, een gezonde lever, een goed functionerend oog, noem maar op?

Wat is de waarde van dat wat jij doet? Van dat wat jouw doel in het leven is?

Doe je je werk omdat het je een goed gevoel geeft of omdat je geld wilt hebben?

Hoeveel is hetgeen je doet je waard?

Zou je nog steeds hetzelfde doen als het je minder zou betalen?

Hoe ver zit jij met je ziel en zaligheid in dat wat je 36 uur per week doet? En heeft het voor jou ook die waarde? Als jij je dienst, product of ideeën aanbiedt, ligt dan ook die waarde in hetgeen je aanbiedt? Is een ander in staat dat enthousiasme in jou terug te zien? Is het in het product terug te zien? Als die waarde er in zit, is de waarde van hetgeen je te bieden hebt dan niet automatisch al veel hoger?

Geld is een middel om jouw moeite en energie om te zetten in een simpel ruilmiddel zodat je kunt kijken “ik verdien €10 per uur, dit kost €50, is dit dan 5 uur werk waard?” Factoren die dan meespelen is kwaliteit, hoeveel tijd kost het mij om het zelf te doen, hoeveel vraag is er naar, hoeveel aanbod en hoe hard heb ik het nodig.

Dus hoe meer energie het kost om te leveren, des te hoger de kwaliteit, des te hoger de prijs.

Hoe meer je er voor gaat dit product neer te zetten, des te hoger kan de prijs zijn.

Nou is niet alles even goed over dezelfde kam te scheren, maar het is een goede manier om eens over onze wereld na te denken. En te zien wat waarde werkelijk is.

Wat kunnen we met deze informatie? Met dit perspectief?

Je kunt je blikveld verruimen voorbij geld verdienen. Voorbij “verkopen”. Indien je product goed is, je basis goed is, groeit je business omdat positieve energie creërende energie is. Houd het positief en houd vertrouwen.

Geld verdienen is de motivatie voor overdrijven, voor beloftes maken die je niet na kunt komen. Geld verdienen is waar het op uitdraait in slechtere tijden en is een begin van het einde. Goedlopende bedrijven die worden overgenomen door grotere bedrijven met het oog op winst, verliezen vaak een hoop kwaliteit. Het doel verandert te veel.

Natuurlijk zijn er voorbeelden te noemen van het tegenovergestelde maar dit is de energie achter de situaties, achter de intenties.

Je bedrijf, in deze tijd, zal moeten draaien op een as van positieve creatie, om klanten te blijven aantrekken en behouden. Zet je focus naar het creëren en niemand houdt je nog tegen. Let op de basis, zet die goed neer, groot genoeg voor uitbreiding en dan kun je alleen nog maar de hoogte in. Een opwaartse spiraal.

One thought on “Creëren

  1. Heel inspirerend, zeker voor een Start-up waar ons kleine team volledig achter staat!
    In mijn zoektocht naar geld om mijn project waar te kunnen maken botste ik op de verkeerde mensen, op de verkeerde motivatie en zat ik helemaal niet in mijn eigen energie. Nu heb ik besloten met een heel klein budget er het beste van te maken om te creëren waar ik in geloof met een bijdrage tot een betere wereld op termijn. Wat blijkt nu: ik voel me beter, trek de juiste mensen aan die zich ook goed voelen in wat we proberen te bereiken en ik accelereer sneller. Het geld is nu bijzaak geworden in onze intentie maar is nog altijd welkom. Het is echter geen doel meer op zich maar ik ben ervan overtuigd dat wanneer ik het broodnodig zal hebben om door te breken, dan zal het zich ook automatisch aanbieden op mijn pad, geleid door de juiste motivatie. Dank voor de inspiratie Remco. Vanuit een Lichtend Hart, Pieter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *