Negatief?

Home > Blog > Negatief?
Negatief?

Onlangs zijn mij verwijten gemaakt dat ik negatief ben, omdat ik het wel eens heb over “klappen uitdelen” of “iemand een toontje lager laten zingen”.

Ik spreek inderdaad wel duidelijke taal, maar dat maakt mij niet negatief. Sterker nog: Ik kan alleen maar verpositiveren.

De Waarheid heeft een trilling. Door zoveel mogelijk in waarheid te leven, niet alleen door nooit te liegen, maar door de dingen te zien zoals ze zijn, wordt die trilling van waarheid steeds meer deel van je.

We weten allemaal dat de waarheid heel simpel is. Het is nu eenmaal een feit dat iets gebeurd is. Het is pas wanneer meningen en verdraaiingen erbij komen dat het groter wordt. Of dat iemand die waarheid groter maakt dan ‘ie is, denk aan visserslatijn of iemand die over een ander praat en het groter maakt dan het is om een grotere schok te creëren.

Ik heb die dingen vroeger ook gedaan. Maar door er in waarheid naar te kijken en door de ogen van anderen, hoe kom ik over, ben ik steeds meer die waarheid gaan zien. Dat is ook wat ik mensen leer in mijn workshops, om de waarheid te zien. Ik vertel je niet hoe het is, maar hoe het werkt. Waarom? Zodat je het kunt begrijpen, en dus niet hoeft te onthouden. Want onthouden is statisch. Je begrijpt zover je begrip reikt. Hoe meer jij groeit, hoe meer je begrip groeit. Dus heb je nog steeds iets aan dat wat je tien jaar geleden hebt geleerd. Omdat het bij heeft gedragen aan je begrip.

Zo ontstaan heilige huisjes, door dingen te moeten onthouden en daaraan vast te houden. Ik wil graag begrip creëren, je perspectief verbreden. Zoals dat bij mij ook gebeurd is, doordat ik op de mooiste manier begeleid ben. Door mij continu mijn eigen ding te laten doen en zo ben ik vaak op mijn bek gegaan. Daarna erg geduldig begeleid om weer op te krabbelen. Datzelfde geduld mis ik soms bij mezelf, maar we leven in een tijd waarin alles sneller gaat, dus hoop ik dat het nog steeds goed genoeg is wat ik doe.

Waarom heb ik het dan over een toontje lager laten zingen? Omdat er in deze maatschappij genoeg situaties bestaan waarin de ene persoon boven een ander staat. Dat snappen we allemaal wanneer het gaat om een bedrijf, waar de één nu eenmaal meer verantwoordelijkheid draagt binnen het bedrijf dan de ander. Dan kun je binnen het bedrijf boven een ander staan. Maar dat is alleen qua bevoegdheid en verantwoordelijkheid. (Vaak ook wat betreft stress.) We zijn alleen met de tijd vergeten dat dat verschil alleen binnen het bedrijf is.

Eigenlijk, als je verder terugkijkt, is het over de tijd gezien altijd zo geweest, wanneer je naar koninkrijken, vorstendommen en oorlogen kijkt. Die ongelijkheid heeft bijna overal in gezeten, maar eigenlijk kun je, zover uitgezoomd, zien dat het met evolutie mee, wereldwijd steeds meer naar gelijkheid toe groeit.

We zijn nu in het Aquariustijdperk aangekomen en het wordt hoog tijd om nu eens in gelijkheid te gaan leven en dat dan ook helemaal in onze maatschappij door te voeren. Ik begin daar waar ik kan. Zelf leef ik zo goed mogelijk in gelijkheid en zal ik er altijd alles aan doen om anderen te helpen ook in die gelijkheid te komen.

Veel mensen komen bij mij omdat ze fysieke of mentale klachten hebben, welke terug te leiden zijn naar energetische oorzaken. Vooral waarin ze energetisch kleiner zijn dan ze zouden moeten zijn. Hetzij door oordelen van anderen in hun jeugd, of klein gehouden worden in hun eigen thuissituatie. Het kan vele varianten hebben maar het komt er altijd op neer dat de één wel in zich heeft altijd te willen leren en groeien, en de ander niet. Die ander gaat dan de één klein proberen te houden zodat hij of zij zich groter kan voelen dan degene die op zichzelf gericht is en groeit.

De groeier, de gevoelsmens, wordt daardoor getraind om zich op de ander te richten en zich naar die ander aan te passen. Die persoon gaat de ander op handen dragen. Ofwel de energie van degene die kan creëren, gaat naar degene die daar te lui voor is.

Dit gaat altijd gepaart met “maar van binnen is het een goed mens”, “Hij bedoelt het goed”, “Ze kan haar liefde niet goed uiten maar ik weet dat ze van me houdt”, allemaal manieren van goedpraten.

In hun beiden ogen, en vaak zelfs van iedereen er omheen, is dit de normaalste zaak van de wereld en kijkt gewoon de één tegen de ander op. Wat wel ok líjkt, maar op den duur zich in fysieke klachten of mentale problemen gaat uiten. Het kan één jaar duren, het kan 60 jaar duren, maar problemen ontstaan er omdat we allemaal te leren hebben dat bepaalde dingen niet gaan. Het is niet houdbaar, het is niet in balans. En dat kan op vele klachten uitlopen.

Wat is dus de allerbelangrijkste oplossing van de klachten? Om uiteindelijk toch weer een balans in gelijkwaardigheid te gaan creëren. En dat doe je door elkaar recht in de ogen aan te kijken en te zien hoe de situatie werkelijk is.

Als iemand zich energetisch boven een ander heeft verheven, zal diegene, om tot een oplossing te komen, zich weer iets lager moeten gaan neerzetten. Zoals je misschien kunt begrijpen zijn dergelijke mensen daar niet altijd toe bereid. Het idee groter te zijn dan een ander kan diepgeworteld zitten in flinke overtuigingen, in behoorlijke heilige huisjes.

Om dat door te zetten, want uit ervaring weet ik ondertussen dat uiteindelijk iedereen er blij mee is en er op vooruit zal gaan, zal er soms iemand energetisch een stukje naar beneden gebracht moeten worden. Dus: een klap op zn hoofd moeten krijgen, of een toontje lager moeten zingen. Het zijn krachtige woorden, maar geloof me, iemand, na tig jaar in de hoogte doorgebracht te hebben, naar beneden krijgen vergt best een bepaalde inspanning.

En om dat te kunnen volbrengen moet je, volledig vanuit Waarheid en onpartijdig, op de situatie kunnen intunen en het energetische beeld dat is ontstaan en jarenlang gevoed, kunnen doorbreken op zo’n manier dat alleen Waarheid blijft staan.

Denk je dat het Franse verzet in de tweede wereldoorlog negatief waren omdat ze geweld gebruikten? Wanneer je knokt voor gerechtigheid en knokt voor gelijkheid, dan ben je de wereld aan het verpositiveren. Zodra je gaat staan voor wie je bent en waar je recht op hebt, dan zeg je ik ben het waard. En de mensen die ik lief heb waar ik voor knok zijn het ook waard. Zodra je die liefde onvoorwaardelijk voor ogen hebt en in je hart, ben je onoverwinnelijk. Waarom? Omdat het Licht onoverwinnelijk is. Vanuit Het Licht is dit alles gecreëerd. Dus niks hier is groter dan Het Licht en zal dus altijd Het Licht overwinnen.

Waren er Fransen die het niet eens waren met het verzet? Ja natuurlijk, angst had hen te pakken. Maar achteraf zijn diezelfde mensen maar wát blij met hun eigen vrijheid. Je kunt altijd vanuit een overlevingsstand angst opbouwen. Verandering is eng, maar aan het einde van de tunnel schijnt Licht.

Remco.

3 thoughts on “Negatief?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *